Ξεκίνησαν το ταξίδι τους τα νέα Volvo Polestar σε εκδόσεις S60 και V60, με προορισμό τους πρώτους τυχερούς πελάτες. Θα κατασκευαστούν μόλις 750 μονάδες και θα διατεθούν στις αγορές του Καναδά, της Ολλανδίας, της Ιαπωνίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Η.Π.Α.

Η Polestar είναι ο επίσημος βελτιωτής της Volvo, με εμπλοκή και στο αγωνιστικό τμήμα της και θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα μπει στην επίσημη παραγωγή του εργοστασίου της Volvo στην Torslanda, το οποίο πρόσφατα γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας, για να κατασκευάσουν από κοινού τα νέα S60 και V60 με το σήμα και τις κορυφαίες προδιαγραφές της Polestar.

Τα νέα Volvo S60 και V60 έχουν ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, εξελιγμένο πλαίσιο και ισχυρότερα φρένα. Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ένας 3λιτρος 6κύλινδρος, ο οποίος διαθέτει νέα ηλεκτρονική διαχείριση, καινούργιο intercooler, διαφορετικό τούρμπο, μεγαλύτερης διαμέτρου εξάτμιση και αποδίδει 350 ίππους στις 5.700 σ.α.λ. και 500 Nm σταθερά από τις 2.800 έως τις 4.750 σ.α.λ.

Για τη μετάδοση της κίνησης περνά και στους τέσσερις τροχούς χρησιμοποιείται η τελευταία γενιά Haldex, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι αυτόματο έξι σχέσεων με σύστημα launch control που χαρίζει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δλ., με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.