Η πέμπτη γενιά του Opel Corsa θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, ενώ αυτήν την περίοδο διεξάγονται δοκιμές με καμουφλαρισμένα οχήματα για την τελική έγκριση.

Σύμφωνα με το autotriti.gr υπήρξαν πολλές εικασίες, αλλά τώρα μπορούμε πλέον να το ανακοινώσουμε με σιγουριά: το νέο Opel Corsa θα λανσαριστεί φέτος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική ευθεία που οδηγεί στη μαζική παραγωγή, καθώς διεξάγονται δοκιμές για την τελική έγκριση με καμουφλαρισμένα οχήματα προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αρμονικό σετάρισμα όλων των εξαρτημάτων. 

Το Corsa E διαθέτει τη νέα γενιά του βενζινοκινητήρα 1.0 ECOTEC με νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και καινούργιο πλαίσιο με βελτιωμένο (κατά την Opel) σύστημα διεύθυνσης. Οι μηχανικοί της Opel οδήγησαν με κάθε μυστικότητα τέσσερα πρωτότυπα στην περιοχή Palatinate νοτιοδυτικά της Frankfurt am Main.

Τα οχήματα δοκιμών εφοδιάζονταν με το νέο τρικύλινδρο 1.0 turbo κινητήρα 115 ίππων, με πλαίσιο Sport και Comfort, ένα μοτέρ που συγκεντρώνει ήδη διθυραμβικές κριτικές και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην κλάση του. 


 

TAGS