Ζαν Τοντ και Μπέρνι Έκλεστοουν δε λένε να σταματήσουν τον μεταξύ τους… πόλεμο, που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Αφορμή είναι τα εμπορικά δικαιώματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula1, τα οποία κατέχει ο δεύτερος και η εταιρεία του, καθώς και οι όροι στο σύμφωνο ομόνοιας.

Συγκεκριμένα, ο Τοντ ανακοίνωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τους εν λόγω όρους, καθώς υποστηρίζει ότι η τεχνολογία, που υπάρχει τώρα, δεν υπήρχε πριν από 15 χρόνια. «Νομίζω πως όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι από τότε που έχει υπογραφεί η συμφωνία έχει περάσει αρκετός χρόνος και έχουν αλλάξει πολλά.

Πριν 15 χρόνια δεν είχαμε την τεχνολογία που έχουμε τώρα στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Όλα αυτά έχουν ένα κόστος. Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψιν γιατί θέλω να βεβαιωθώ πως η χρηματοδότηση της FIA είναι σωστή. Το κόστος πλέον είναι μεγαλύτερο από αυτό που υπήρχε πριν δέκα χρόνια, η εξέλιξη έχει τιμή», ήταν τα λόγια του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Από τη μεριά του, ο Έκλεστοουν επεσήμανε πως είναι σημαντικό να μη συμπεριφερθούν υπερβολικά οι ιθύνοντες του σπορ. «Είναι σημαντικό να μην συμπεριφερόμαστε υπερβολικά. Νιώθω πως με την αντιπαράθεση απλά χάνουμε χρόνο. Προτιμώ τα αποτελέσματα να επιτευχθούν με αρμονία και όχι μέσω αντιπαράθεσης», είπε ο 80χρονος, πλέον, Έκλεστοουν.