Μια από τις σπουδαίες παρουσίες στο Goodwood είναι αυτή της Koenigsegg, με τα δυο και μοναδικά που έχει κατασκευάσει One:1 των 1.360 ίππων.

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία η Koenigsegg έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο Goodwood και το φεστιβάλ ταχύτητας που διεξάγεται αυτές τις μέρες.

Οι δυο One:1 που έχει κατασκευάσει η Koenigsegg και έχει στην κατοχή της αυτή τη στιγμή ταξίδεψαν στο Goodwood για να δώσουν μια εξαιρετική παράσταση στους φίλους των γρήγορων αυτοκινήτων.

Το όνομα One:1 προέρχεται από την αναλογία ισχύος βάρους, η οποία είναι ένας ίππος για κάθε ένα κιλό του αυτοκινήτου που ζυγίζει 1.360 κιλά. Έτσι, με 1.360 ίππους και 1.371 Nm ροπής από έναν V8 twin-turbo κινητήρα 5,0 λίτρων, επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα… 400 χλμ./ώρα σε μόλις 20 δλ., ενώ η βελόνα το κοντέρ σταματά στα 440 χλμ./ώρα.

Ένα τόσο ειδικό αυτοκίνητο δεν έχει τιμοκατάλογο για να ανακοινώσει, αφού προορίζεται σε εξαιρετικούς πελάτες που έχουν απευθείας επικοινωνία με την εταιρεία. Έτσι, θα αρκεστούμε στις φήμες που κυκλοφορούν και κάνουν λόγο για τιμή κοντά στα δυο εκατομμύρια ευρώ.