Περαιτέρω αλλαγές ετοιμάζει η FIA στη Formula1, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που συνεδρίασε την Πέμπτη (26/6) στο Μόναχο.

Συγκεκριμένα, αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς τα μονοθέσια θα εκκινούν από το γκριντ, όπως και στην εκκίνηση του κάθε αγώνα, μετά από την είσοδό του στην πίστα. Κάτι που έχει φέρει και τις πρώτες αντιδράσεις, με τους Νίκο Ρόσμπεργκ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Λιούις Χάμιλτον, Φερνάντο Αλόνσο να είναι κατά της εν λόγω αλλαγής.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσαν οι τέσσερις πιλότοι για την αλλαγή με το αυτοκίνητο ασφαλείας:

Νίκο Ρόσμπεργκ: «Καταλαβαίνω ότι η εκκίνηση είναι από τις πιο συναρπαστικές στιγμές για τους οπαδούς, όμως ακούγεται πολύ ακραίο. Μου αρέσουν οι αγώνες με τον τρόπο που είναι τα τελευταία 50 χρόνια. Πραγματικά δε θέλω να δω τόσο τεράστια αλλαγή με μία άλλη εκκίνηση. Είναι λίγο παράξενο. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μείνει όπως είναι τώρα».

Ντάνιελ Ρικιάρντο: «Θεωρώ ότι είναι λίγο συναρπαστικό διότι υπάρχει μικρή μεταβλητότητα με την εκκίνηση. Αλλά για μένα είναι λίγο τεχνητό επειδή όταν οδηγείς την κούρσα με δέκα δευτερόλεπτα διαφορά και το αυτοκίνητο ασφαλείας βγαίνει έξω, τότε χάνεις το πλεονέκτημα που έχεις δημιουργήσει.Κρατάς τη θέση σου, αλλά και πάλι χάνεις κάτι. Η πιθανότητα να μην έχουμε καλή εκκίνηση είναι αρκετά υψηλή, οπότε μπορείς να πας από πρώτος τέταρτος. Είναι ένα μικρό μειονέκτημα γι' αυτόν που κέριδσε την πρωτιά. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να βρουν κάτι καλύτερο. Για τους θεατές θα ήταν καλύτερα, όμως δεν είναι και η πιο δίκαιη ιδέα».

Λιούις Χάμιλτον: «Αυτό είναι το πρώτο που έμαθα, οπότε χρειάζομαι χρόνο για το πώς θα δουλέψει. Δεν μπορεί να βλάψει κανέναν η γνώμη των πιλότων. Είναι αδύνατον να πούμε πώς είναι για τους αγωνοδίκες στο γραφείο τους. Δεν είμαστε αγωνοδίκες και δεν καθόμαστε εκεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και είναι δύσκολο γι' αυτούς να δουν πώς είναι για μας στο μονοθέσιο. Πάντα έρχονται με ψυχρές ιδέες. Κάποιες φορές λειτουργούν, κάποιες όχι».

Φερνάντο Αλόνσο: «Όταν έφτασα στα μονοθέσια οι επανεκκινήσεις ήταν όπως είναι τώρα και δεν έχω ιδέα πως μπορούν να είναι στην άλλη πλευρά. Στα καρτ όταν υπήρχε κόκκινη σημαία ή κάτι άλλο, είχαμε μια φυσιολογική επανεκκίνηση με τα φώτα. Έκανα και τα δύο και δεν έχει καμία διαφορά για μένα. Δεν έχω κάποια προτίμηση».

 


 

TAGS