Εκτός απροόπτου το ανανεωμένο i30 θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση τον Μάρτιο, στο κοινό της Γενεύης, με νέας γενιάς turbo βενζινοκινητήρα.

Εδώ ταιριάζει γάντι το «ο νέος είναι ωραίος», μιας και το i30 θα αποκτήσει νέα προοπτική με την turbo έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά προς τα μέσα του επόμενου έτους. Έτσι, η γκάμα του i30 με τον οριακό -από πλευράς επιδόσεων- ατμοσφαιρικό 1.400άρη και τον μεγαλύτερο 1.600άρη βενζίνης, θα πλαισιωθεί (αν κάποιο από τα αυτά δεν αντικατασταθεί) από ένα νέο μοτέρ γενιάς T-GDI Kappa.

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας πιθανώς να έχει χωρητικότητα 1.248 cc και θα αποδίδει περίπου 120-130 PS μιας και η κορεατική εταιρεία αναφέρει πως η απόδοσή του θα είναι περίπου στα επίπεδα της τωρινής έκδοσης 1.600 cc με τα 135 PS. Επίσης, οι Κορεάτες μιλούν για εξαιρετική μέση τιμή τυποποιημένης κατανάλωσης με την εκπομπή CO2 να βρίσκεται σε περίπου 110 g/km.

Από αισθητικής πλευράς το ανανεωμένο i30 δεν θα αποκλίνει από το πρότυπο ενός τυπικού facelift με τις αλλαγές να εντοπίζονται στα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, στους προφυλακτήρες και σε βελτιωμένες λεπτομέρειες στο εσωτερικό. Περισσότερα θα έχουμε να σας πούμε με τον καιρό καθώς το i30 turbo δοκιμάζεται ήδη στους γερμανικούς δρόμους.

TAGS