Η Seat αποκάλυψε το πρώτο σκίτσο του νέου, πέμπτης γενιάς Ibiza που αναμένεται να δούμε μέσα στο 2016.

Το Ibiza είναι αναμφίβολα το δημοφιλέστερο μοντέλο της Seat, όπως εξάλλου μαρτυρούν και οι πωλήσεις του, που ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα. Φέτος συμπλήρωσε τα 30 χρόνια ζωής και οι Ισπανοί το γιόρτασαν δεόντως με μια ειδική επετειακή έκδοση, ενώ τώρα μας δίνουν ένα σκίτσο του επερχόμενο νέου Ibiza.

Η Πέμπτη γενιά του Ibiza έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί μέσα στο 2016. Θα δίνει έμφαση, όπως εξάλλου και όλες οι προηγούμενες γενιές, στην αισθητική, η οποία θα διακρίνεται για τις ακμές της, ενώ θα ξεχωρίζει επίσης χάρη στους προφυλακτήρες νέας σχεδίασης.

Τη βάση για τη δημιουργία του θα αποτελέσει η γνωστή πλατφόρμα του ομίλου VW, με τον κωδικό MQB, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στα νέα Audi A1 και VW Polo.

Έτσι, το νέο Ibiza αναμένεται να είναι ακόμα πιο ελαφρύ, με καλύτερη και πιο σπορ οδική συμπεριφορά. Στην γκάμα των κινητήρων θα πρέπει να περιμένουμε όλους τους γνωστούς 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες, βενζίνης και diesel, που δίνουν έμφαση στην απόδοση.

Επίσης, διαθέσιμα θα είναι και τα τελευταίας γενιάς συστήματα ασφάλειας και άνεσης, που μέχρι σήμερα συναντάμε σε ανώτερης κατηγορίας μοντέλα.