Περίπου 1.000 ίππους θα αποδίδει η αγωνιστική McLaren P1 GTR, που θα κοστίζει γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ, όμως θα μπορούν να την αγοράσουν μόνον κάτοχοι των «απλών» Ρ1.

Ακόμη και στην πινακιδάτη εκδοχή της ανήκει η McLaren P1 στα υπεραυτοκίνητα με τις πιο διαβολεμένες επιδόσεις. Και όμως οι Βρετανοί ετοιμάζουν για τους μόνιμα ανικανοποίητους πελάτες τους μία αγωνιστική έκδοση της Ρ1, από την οποία δημοσίευσαν το πρώτο επίσημο σκίτσο. Θα ονομάζεται McLaren P1 GTR και θα αρχίσει να κατασκευάζεται, μόλις ολοκληρωθεί τον επόμενο Ιούνιο η παραγωγή των 375 απλών Ρ1.

Το νέο μοντέλο υπολογίζεται, ότι θα κοστίζει γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ, θα πωλείται όμως μόνον σε όσους είναι ήδη ιδιοκτήτες μίας McLaren P1. Στο εργοστασιακό σκίτσο βλέπουμε μία σταθερή αεροτομή σε διαστάσεις σκέπαστρου, η οποία θα αντικαταστήσει το σπόιλερ της Ρ1 που ρυθμίζεται ανάλογα με την ταχύτητα. Η Ρ1 GTR θα είναι υβριδική, δεν θα πάρει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους και εκτιμάται, ότι η συνολική ισχύς της θα κυμαίνεται γύρω στους 1.000 ίππους, τη στιγμή που η Ρ1 αποδίδει 737.

Οι λίγοι και εκλεκτοί αγοραστές θα μυηθούν επίσης στα μυστικά της σπορ οδήγησης και της καλής φυσικής κατάστασης από το τμήμα της Formula 1 της McLaren. Η καυτή McLaren P1 GTR θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στα καλλιστεία αυτοκινήτων στο Pebble Beach της Kαλιφόρνια, που γίνονται στις 14 Αυγούστου.

TAGS