Τα πρώτα επίσημα σκίτσα, μαζί με ένα βίντεο που αφορούν το νέο Sorento, ήρθαν από την Kia για να μας δώσουν μια πιο σαφή εικόνα του νέου της μοντέλου.

Το Sorento περνάει στην τρίτη γενιά του και είναι έτοιμο να παρουσιαστεί επίσημα στη Νότια Κορέα στο τέλος Αυγούστου, ενώ λίγο αργότερα, στις 2 Οκτωβρίου θα το δούμε και στην Ευρώπη, στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού.

Τα πιο καθαρά, επίσημα σκίτσα, αναδεικνύουν μια πιο δυναμική σιλουέτα, με μικρά πίσω παράθυρα και κυρτή οροφή που χαρίζουν στο μεγάλο μοντέλο της Kia λίγη από την αύρα των κουπέ.

Καμία σχέση στην πράξη, αφού το Sorento στην τρίτη γενιά του είναι ακόμα μεγαλύτερο, με χώρους για, έως επτά επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων. Ωστόσο, η ομάδα σχεδιαστών από την Γερμανία, την Κορέα και την Αμερική, που συνεργάστηκαν για το νέο Sorento, δημιούργησαν ένα αποτέλεσμα αισθητικά κομψό και αρκούντως δυναμικό.

Επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν υπάρχουν, παρά μόνο εικασίες, που αναφέρουν ακόμα και για μια υβριδική έκδοση με θερμικό 4κύλινδρο κινητήρα 2,3 λίτρων που θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Με στόχο, τόσο την αμερικάνικη όσο και την ευρωπαϊκή αγορά, οι Κορεάτες θα πρέπει να εφοδιάσουν ανάλογα το νέο Sorento με τους κινητήρες που ταιριάζουν σε κάθε μια από αυτές. Τα μοτέρ σίγουρα υπάρχουν, τόσο με πολλά κυβικά για τους Αμερικανούς, όσο και τα μικρά, 1.6 τούρμπο για τη δική μας αγορά.

TAGS