Ο Βρετανός πιλότος θεωρεί πως η απαγόρευση της συνδεδεμένης ανάρτησης μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του.

Όπως ίσως θυμάστε λίγο πριν το Γερμανικό GP, η FIA έστειλε μια επιστολή προς τις ομάδες συστήνοντας να απομακρύνουν τη συνδεδεμένη ανάρτηση (Front and Rear Inter Connect Suspension) καθότι λειτουργεί εν δυνάμει ως αεροδυναμικό βοήθημα.

Επιπλέον όπως ίσως γνωρίζετε φέτος τα πράγματα είναι οριακά με το βάρος των μονοθεσίων στα 691kg του οδηγού συμπεριλαμβανομένου. Δεδομένου του βάρους συστημάτων όπως το ERS οι οδηγοί προσπαθούν να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Η F1 τώρα διανύει την καλοκαιρινή ανάπαυλα μέχρι τις 24/8 όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος αγώνας στο Σπα του Βελγίου.

Ο Hamilton βλέπει αυτό το διάστημα ως ιδανικό για ανασυγκρότηση και εκγύμναση: «Το καλοκαιρινό διάλλειμα είναι ιδανικό για να γεμίσουμε μπαταρίες και να γυμναστούμε. Το βάρος μου είναι χαμηλό αλλά το μονοθέσιο ελάφρωσε λίγο χωρίς το FRIC. Οπότε μπορώ να πάρω λίγο βάρος στη διάρκεια της ανάπαυλας. Αυτό το βάρος πρέπει να είναι μύες και όχι λίπος, αυτό θα με βοηθήσει να επιστρέψω πιο δυνατός ψυχικά και σωματικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι τελευταίοι δυο αγώνες ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα με όλα όσα συνέβησαν να μπορέσω να παραμείνω συγκρατημένος. Είδα κάποια δημοσιεύματα που υπέθεταν ότι θα με λυγίσει η πίεση. Έδειξα πως είμαι ακόμη στη μάχη».

Μετά από 11 αγώνες ο Hamilton έχει κερδίσει στους πέντε και βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας 11 βαθμούς πίσω από το Rosberg.