Ενώ ορισμένοι χορηγοί ανακοίνωσαν ήδη, ότι δεν πρόκειται να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Μίκαελ Σουμάχερ, η Mercedes ακολουθεί ακριβώς τον αντίθετο δρόμο.

Ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είναι βάσει συμβολαίου ισόβιος πρεσβευτής της μάρκας Mercedes. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Ντίτερ Τσέτσε, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Δεν μας πέρασε ούτε καν από το μυαλό, να αλλάξουμε κάτι στο συμβόλαιο», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού ομίλου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι δεν τέθηκε ποτέ ένα τέτοιο ερώτημα. Ο Τσέτσε εξέφρασε επίσης τη χαρά του για την πορεία της υγείας του Σούμι, λέγοντας ότι «χαιρόμαστε για την πρώτη θετική εξέλιξη και επιθυμούμε διακαώς, να συνεχιστεί». Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν έχει επισκεφθεί ακόμη τον Σουμάχερ στην κλινική αποκατάστασης, σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειάς του για προστασία της ιδιωτικής του ζωής. Δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει τον «ύψιστο σεβασμό του» προς την σύζυγο του Σούμι, Κορίνα.