Ο Κίμι Ραϊκόνεν εξέφρασε την πίστη του στους ανθρώπους της Ferrari ότι μπορούν να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο το 2015, ενώ χαρακτήρισε τον Μάρκο Ματιάτσι ως τον άνθρωπο που χρειάζεται η Scuderia.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Ferrari, που βλέπει ακόμα και τις νίκες να απομακρύνονται, με τους τίτλους να έχουν κάνει... φτερά εδώ και χρόνια. Ο Φερνάντο Αλόνσο έφτασε... στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε στην Ουγγαρία, με τη Scuderia να αγνοεί τη νίκη για πάνω από ένα χρόνο.

Ωστόσο, ο Κίμι Ραϊκόνεν έχει 100% πίστη στους ανθρώπους της ομάδας ότι μπορούν να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο το 2015, ώστε αυτή να επιστρέψει στην κορυφή.

«Έχω 100% πίστη στους ανθρώπους στο εργοστάσιο. Έχουμε τα εργαλεία και τους ανθρώπους για να γίνει η δουλειά. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να είμαστε εκεί που πρέπει την επόμενη χρονιά. Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά και δε βλέπω τον λόγο να μην είμαστε στην κορυφή ξανά. Ο καιρός θα δείξει», δήλωσε ο Iceman, ο οποίος χαρακτήρισε τον Μάρκο Ματιάτσι ως τον άνθρωπο που χρειαζόταν η Ferrari.

Με νέο αφεντικό (Μάρκο Ματιάτσι), που δεν είχε αρκετή γνώση της F1 όταν ήθρε, όμως είναι πολύ έξυπνος και κάνει καλή δουλειά, ενώ παίρνει καλές αποφάσεις και μπορεί να πάρει το καλύτερο από τους ανθρώπους. Είναι ο άνθρωπος που χρειαζόμαστε».