Το... comeback στο Moto GP ετοιμάζεται να κάνει ο Άλεξ ντε Ανγκέλις. Ο Ιταλός συμμετείχε πέρυσι σ' έναν αγώνα με την Ducati, ενώ από το 2008 μέχρι το 2010 έτρεχε με τη Honda και σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα λάβει μέρος στο υπόλοιπο της σεζόν με την NGM Forward Racing.

Όπως έγινε γνωστό, θα αντικαταστήσει τον Κόλιν Έντουαρντς στα εναπομείναντα Γκραν Πρι, με τον Τζιοβάνι Κουζάρι να αποχαιρετά τον Αμερικανό και να καλωσορίζει τον 30χρονο από το Σαν Μαρίνο. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κόλιν Έντουαρντς για όλα όσα έχει κάνει για την ομάδα μας.

Η περιπέτειά μας στο Moto GP άρχισε χάρη σ' αυτόν. Δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα Superbikes και πετυχημένος αναβάτης στο Moto GP, δέχτηκε την πρόκληση του πρότζεκτ CRT. Έχουμε μεγαλώσει βελτιώνοντας τα αποτελέσματα. Χάρη στην εμπειρία του επιλέξαμε πέρυσι το καλύτερο πακέτο στο γκριντ για να τρέξουμε στη νέα κατηγορία Open.

Θα τον δούμε ξανά και πάντα θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας της Forward Racing. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κόλιν μία ακόμα φορά, είναι εκπληκτικός αναβάτης και καλός άνθρωπος. Πάντα θεωρούσα την ομάδα μας μεγάλη οικογένεια και ο Άλεξ ήδη είναι μέλος αυτής.

Έχει εμπειρία στο Moto GP, οπότε σκέφτηκα ότι θα είναι ο καλύτερος για να... ντυθεί στα χρώματά μας και είμαι χαρούμενος που του δίνουμε αυτή την ευκαιρία να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ομάδας. «Ήταν ένα ωραίο Σαββατοκύριακο στην Ίντι με πολλή στήριξη από την οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα.

Δεν είμαι 100% σίγουρος για το πόσους αγώνες θα τρέξω μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά σίγουρα θα είμαι στο Σίλβερστοουν, είτε αγωνιστώ είτε όχι. Έχω μεγάλη στήριξη εκεί και δεν μπορώ να χάσω το ραντεβού. Σκέφτομαι το μέλλον μου και τις δυνατότητες.

Είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ για το δεύτερο μέρος της ζωής μου», δήλωσε από τη μεριά του ο 40χρονος από το Τέξας. Όσο για τον ντε Ανγκέλις, είναι έτοιμος να πάρει αυτή την ευκαιρία. «Η επιστροφή στο Moto GP είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό.

Δούλεψα πάνω σε αυτό το πρότζεκτ πέρυσι, όταν έτρεχα με την ομάδα. Το να αγωνιστώ στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος με την NGM Forward Racing είναι μια καλή ευκαιρία και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τζιοβάνι Κουζάρι γι' αυτή την ευκαιρία, καθώς και την Tasca Racing, που με ελευθέρωσε».