Η Datsun επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο ακριβώς 100 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η ιαπωνική θυγατέρα της Nissan παρουσίασε πρόσφατα το μοντέλο GO και τώρα πήρε σειρά το σεντάν οn-DO. Το τετράθυρο μοντέλο με 4,33 μ. μήκος, 1,70 μ. πλάτος και 1,50 μ. ύψος θα αρχίσει τη διεθνή καριέρα του από την αγορά της Ρωσίας, όπου γνωρίζουν τεράστια ζήτηση τα αυτοκίνητα χαμηλού κόστους. Το οικογενειακό σεντάν θα κοστίζει από περίπου 7.000 ευρώ, ενώ θα αντιμετωπίσει ως βασικούς αντιπάλους το Lada Granta των 6.000 ευρώ, το ουκρανικό ZAZ Chance των 5.000 ευρώ και το Lada (Dacia) Largus των 8.000 ευρώ.
Το λανσάρισμα του on-DO θα γίνει περί τα τέλη Αυγούστου με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και 85 ίππους ισχύ. Το ιαπωνικό σεντάν διαθέτει μεγάλους χώρους και ένα οικογενειακό πορτ-μπαγκάζ χωρητικότητας 530 λίτρων, ενώ θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις (Access, Turst, Dream) ανάλογα με τα επίπεδα εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός θα είναι λιτός, όμως θα μπορούν να παραγγελθούν προαιρετικά διάφορα αξεσουάρ, όπως θερμαινόμενα καθίσματα (σημαντικό για τη Ρωσία), υπολογιστής ταξιδιού, ζάντες αλουμινίου, κλπ.
Οι Ιάπωνες είναι βέβαιοι για την επιτυχία του μοντέλου τους και πρόσεξαν κάθε λεπτομέρεια, μεταξύ άλλων και το όνομά του. Η λέξη Do σημαίνει στα ιαπωνικά «κίνηση ή δρόμος», ενώ on είναι το αρσενικό άρθρο «αυτός». Με αυτόν τον συνδυασμό επιδιώκουν να υπογραμμίσουν οι άνθρωποι της Datsun τη δυναμικότητα και την αρρενωπότητα του νέου σεντάν τους.