Επιτυχημένος ήταν ο αγώνας στο Μπρνο για την ομάδα της Μovistar Yamaha MotoGP, καθώς είδε να ανεβαίνουν οι δύο αναβάτες της Lorenzo και Rossi για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο βάθρο.

Ωστόσο τα συναισθήματα του Jorge Lorenzo ήταν ανάμεικτα, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του: «Επιτέλους μπορέσαμε να νικήσουμε τον Marquez, αν και τελικά αυτός που πήρε δυστυχώς τη νίκη, ήταν ο Ντάνι (Pedrosa). Eνιωθα καλά στη φάση της προθέρμανσης και στην εκκίνηση του αγώνα. Μετά από δύο γύρους έχασα αυτή την καλή αίσθηση, ο Ντάνι με πλησίασε και με προσπέρασε. Προσπάθησα να γίνω επιθετικότερος και η μοτοσικλέτα βελτιώθηκε στα τέλη του αγώνα. Όμως τότε ήταν ήδη πολύ μακριά. Με έναν γύρο παραπάνω, θα μπορούσα να έχω παλέψει ίσως για τη νίκη».

Αντίθετα, ο Rossi έδειξε χαρούμενος για το αποτέλεσμα. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος με το αποτέλεσμα, γιατί το Σαββατοκύριακο ήταν σκληρό. Χθες είχα μία πτώση και την Παρασκευή τραυματίστηκα στο δάχτυλο. Στο Warm-Up είχα πόνους και κακές ρυθμίσεις στη μοτοσικλέτα. Μπορέσαμε ωστόσο να ρυθμίσουμε σωστά όχι μόνον το δάχτυλο, αλλά και τη μοτοσικλέτα, για τον αγώνα», δήλωσε ο Ιταλός και συμπλήρωσε: «Μπόρεσα να κάνω έναν καλό αγώνα και είχα καλή ταχύτητα. Δυστυχώς έχασα λίγο χρόνο στους αρχικούς γύρους. Ήταν μεγάλη χαρά, που νίκησα επιτέλους μια φορά τον Μαρκ. Είχε μερικά προβλήματα και γλιστρούσε πολύ. Είμαι πολύ υπερήφανος, που στέκομαι στο βάθρο».