Η Red Bull ανακοίνωσε επίσημα, ότι ο ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας Toro Rosso για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2015 θα είναι ο Μαξ Φερστάπεν. 

Ο γεννημένος στο Βέλγιο Ολλανδός συμπληρώνει στις 30 Σεπτεμβρίου τα 17, οπότε θα γίνει –εκτός απροόπτου- ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1.

Ο άλλος οδηγός της Toro Rosso θα είναι ο Ντανιίλ Κβιάτ, πράγμα που σημαίνει ότι θα μείνει του χρόνου εκτός ομάδας ο Ζαν-Ερίκ Βερν.

Ο Μαξ Φερστάπεν υπέγραψε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα συμβόλαιο με την Red Bull ως junior driver, ενώ τον διεκδικούσαν αρκετές ομάδες λόγω των εξαιρετικών του επιδόσεων. Το 2013 είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στα καρτ, ενώ εφέτος είναι δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3, αν και συμμετέχει πρώτη φορά σε αυτό.

Η περίπτωση του Μαξ Φερστάπεν δικαιώνει την παροιμία «ότι το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά». Πατέρας του νεαρού είναι ο πρώην πιλότος της Formula 1, Γιος Φερστάπεν, με 106 συμμετοχές σε Γκραν Πρι μεταξύ 1994 και 2003. Όμως και η μητέρα του Μαξ, Σόφι Κούμπεν, ήταν πρωταθλήτρια στα καρτ.

Ο 17χρονος δήλωσε ευτυχισμένος μετά την υπογραφή των συμβολαίων. «Η Formula 1 ήταν ο στόχος της καριέρας μου από την ηλικία των επτά χρονών, έτσι αυτή η ευκαιρία αποτελεί πραγματικά ένα όνειρο, που γίνεται πραγματικότητα», αποκάλυψε ο Ολλανδός.