Η ομάδα της Caterham επιβεβαίωσε, ότι την Κυριακή θα λάβει μέρος στο Βελγικό Γκραν Πρι ο Αντρέ Λότερερ, αντικαθιστώντας τον Καμούι Κομπαγιάσι. Ο 32χρονος Γερμανός ειδικεύεται σε αγώνες μεγάλης διάρκειας, έχει νικήσει μεταξύ άλλων τρεις φορές στις 24 Ωρες του Λε Μαν και αυτή την εποχή τρέχει για λογαριασμό της Audi.

Η αλλαγή στο κόκπιτ της Caterham θα γίνει μόνον για το συγκεκριμένο Γκραν Πρι, καθώς η πίστα του Σπα θεωρείται πολύ απαιτητική και έχουν συμβεί σοβαρά περιστατικά, ενώ ο Κομπαγιάσι έχει εμπλακεί πολλές φορές σε ατυχήματα μέχρι τώρα. Ο Λότερερ δεν προβλέπεται να συνεχίσει στη Formula 1, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Audi.

Ο έμπειρος οδηγός είχε πραγματοποιήσει το 2000 και το 2001 δοκιμές με την ομάδα της Jaguar στη Formula 1, όμως από τότε έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. «Είμαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση και δεν μπορώ να περιμένω, να πηδήξω μέσα στο αυτοκίνητο», δήλωσε ο Λότερερ, του οποίου βασικός στόχος είναι να περάσει τον άλλο πιλότο της Caterham, τον Σουηδό Μάρκους Έρικσον.

Με τη συμμετοχή του Λότερερ γίνονται πέντε οι γερμανοί πιλότοι, που θα συμμετέχουν εφέτος στο Βελγικό Γκραν Πρι. Οι υπόλοιποι είναι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, o Νίκο Ρόσμπεργκ που προηγείται στη βαθμολογία με Mercedes, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India και ο Άντριαν Σούτιλ με Sauber.

Μετά το Σπα ακολουθεί το Γκραν Πρι στη Μόντσα, όπου θα επανέλθει κανονικά στο κόκπιτ της Caterham ο Κομπαγιάσι.

TAGS