Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ετοιμάζεται να κάνει ο Μαξ Φερστάπεν. Ο 16χρονος θα γίνει σε ένα μήνα ακριβώς (30/9) 17 ετών και θα είναι ο νεότερος σε ηλικία οδηγός που θα τρέξει στη Formula1, αφού κέρδισε μια θέση στην Toro Rosso δίπλα στον Ντανιίλ Κβιάτ. Ωστόσο, ο Μίκα Χάκινεν πιστεύει πως είναι πολύ νωρίς για τον Ολλανδό να μπει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Αποκλείεται ένας οδηγός να είναι έτοιμος για τη Formula1 στην ηλικία των 16 και των 17 ετών. Είτε ως μάνατζερ, είτε ως πατέρας, ποτέ δε θα επέτρεπα σε έναν τόσο νέο οδηγό να τρέξει στην F1. Είναι πολύ νωρίς και αν αποτύχει μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην πιλότος και δις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1.

Πάντως, ο ίδιος ο Φερστάπεν δείχνει να μην πτοείται, ενώ θεωρεί ότι έχει παρόμοιο οδηγικό στιλ με τον Φερνάντο Αλόνσο. «Έχω διαφορετικό στιλ απ' τον πατέρα μου. Πιστεύω ότι μοιάζει περισσότερο με του Αλόνσο. Είναι επιθετικός όταν πρέπει. Αυτό είναι που μου αρέσει και που έχω δείξει στην F3 τις τελευταίες εβδομάδες».