Στο Παρίσι θα κάνουν πρεμιέρα τα νέα 308 GT σε δύο εκδόσεις κινητήρων, καθώς και σε δύο εκδόσεις αμαξωμάτων.

Τα νέα Peugeot 308 GT, που θα είναι διαθέσιμα με το κλασικό πεντάθυρο αμάξωμα αλλά και σε SW, θα λανσαριστεί από τα τέλη του χρόνου στην ευρωπαϊκή αγορά σε δύο εκδόσεις κινητήρων. Η βενζινοκίνητη εξοπλίζεται με τον turbo 1.6 THP και αποδίδει 205 PS και 29 χλγμ. ροπής, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Από πλευράς επιδόσεων τα 0-100 km/h πετυχαίνονται σε 7,5 sec, η εκπομπή είναι 130 g CO2/km ενώ η μέση τυποποιημένη κατανάλωση στα 5,6 lt/100km.

Εκτός από την έκδοση βενζίνης, υπάρχει και η δίλιτρη ντίζελ έκδοση με τον κινητήρα 2.0 BlueHDi που αποδίδει 180 PS και 40,8 χλγμ. ροπής. Η συγκεκριμένη έκδοση συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, έχει εκπομπή 103 g CO2/km και μέση κατανάλωση 4,0 lt/100 km. Και στα δύο 308 GT ο εμπρός άξονας βρίσκεται χαμηλότερα στο έδαφος κατά 7 mm (ο πίσω κατά 10 mm), ενώ υπάρχει διαφορετική και πιο σπορ ρύθμιση του σασί.

Από πλευράς σχεδίασης τα σπορ 308 GT διαφοροποιούνται από τις νέας σχεδίασης 18άρες ζάντες, τα αεροδυναμικά σπόιλερ, τις δύο απολήξεις στο πίσω μέρος με τον μαυρισμένο διαχύτη κ.α. Στο εσωτερικό υπάρχουν αναβαθμίσεις με ίδιο ύφος ενώ στο σαλόνι κυριαρχούν οι κόκκινες ραφές. Επίσης, υπάρχει η παραμετροποίηση Driver Sport που “αγριεύει” τον ήχο του μοτέρ, κάνει αμεσότερα το γκάζι και το τιμόνι, κοκκινίζει τον πίνακα οργάνων, προσφέρει ενδείξεις για την ισχύ, την ροπή και την πίεση του turbo και άλλες πληροφορίες.

TAGS