Το πρώτο Focus λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 1998 και από τότε οι παγκόσμιες πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 12 εκατ. μονάδες. Τώρα, με το ανανεωμένο μοντέλο να είναι προ των πυλών, η Ford δημιούργησε ένα video για να αποτυπώσει τις ιστορίες ορισμένων εκ των κατόχων του. Ο σχεδιαστής από τη Νέα Υόρκη Timothy Goodman αποτύπωσε με το μαρκαδόρο του πάνω σε ένα λευκό Focus μερικές από αυτές τις ιστορίες.

Πρεμιέρα κάνουν στο ανανεωμένο Focus οι νέοι 1.5 EcoBoost και TDCi, βενζίνης και diesel αντίστοιχα. Ο πρώτος κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις ισχύος με 150 και 180 PS (αντικαθιστώντας τον 1.6), ενώ ο δεύτερος με 95 ή 120 PS. Θα συνεχίσει βέβαια να διατίθεται και ο τρικύλινδρος 1.0 EcoBoost (απόδοσης 100 και 125 PS). Ιδιαίτερα δημοφολής αναμένεται να αποδειχθεί η έκδοση του 1.0 EcoBoost 100 PS χωρίς τέλη κυκλοφορίας (με ρύπους 99 g/km).

Το αυτοκίνητο φέρει επεμβάσεις στη γεωμετρία της ανάρτησης, τη σκληρότητα των αμορτισέρ, τη λειτουργία του ESP, την υποβοήθηση στο τιμόνι, όλα με στόχο την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του Focus. Το εμπρός μέρος του Focus θυμίζει το μικρότερο Fiesta, με τη νέα τραπεζοειδή μάσκα. Η βελτιωμένη ηχομόνωση εξασφαλίζει πιο ήσυχες μετακινήσεις, ενώ ποιοτικότερο δείχνει και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, με νέο τιμόνι και πιο λειτουργική κεντρική κονσόλα. Η έναρξη διάθεσής του στην Ελλάδα αναμένεται πριν τα τέλη του 2014.

Το NewsAuto.gr θα οδηγήσει το νέο Focus στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Γρανάδα και θα μεταφέρει άμεσα τις εντυπώσεις του.