Το επταθέσιο MPV της Ford περνά στην δεύτερη γενιά η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ντεμπούτο στο Παρίσι για το νέο S-MAX το οποίο διαθέτει φρέσκια σχεδίαση, πλουσιότερο τεχνολογικό εξοπλισμό και πιο σπορ στιλ για τα μέτρα και σταθμά ενός 7-θέσιου MPV. Άλλωστε, το S-MAX Concept που είχε παρουσιασθεί πέρυσι στην Γενεύη είχε προετοιμάσει το έδαφος για την 2η γενιά S-MAX που αισθητικά εναρμονίζεται με το νέο Mondeo (από το οποίο προέρχεται η πλατφόρμα) και το φρεσκαρισμένο Focus.

Πέρα από τη δυναμικότερη σχεδίαση με τους πιο επιθετικούς αισθητικά προβολείς και τη νέα μάσκα με την κομψή γρίλια, υπάρχουν νέα στοιχεία που αυξάνουν την πρακτικότητα. Ένα από αυτά προέρχεται από το Kuga και έχει να κάνει με το αυτόματο άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών (περνώντας το πόδι κάτω από το αμάξωμα), ενώ η Ford κάνει αναφορά για υποβοηθούμενη αναδίπλωση στις δύο τελευταίες σειρές καθισμάτων.

Μέχρι να ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση, για την ώρα η Ford δεν κάνει αναφορά στους κινητήρες αν και θεωρείται σίγουρη η νέα και βασική έκδοση 1.5 Ecoboost με 158 PS. Την γκάμα θα πλαισιώσει στην κορυφή η 2.0 Ecoboost με 177 PS, ενώ από πλευράς ντίζελ θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις 2.0 TDCi με 118, 148 και 177 PS. Η διάθεση του νέου S-MAX θα ξεκινήσει μέσα του επόμενου έτους, ενώ οι πληροφορίες μας λένε πως για πρώτη φορά θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση S-MAX.

TAGS