Στον αγώνα του Σαν Μαρίνο, ο Marc Marquez έπεσε για πρώτη φορά σε αγώνα, μετά το Grand Prix του Mugello το 2013.

Ο 21χρονος αναβάτης της Repsol Honda μίλησε για τη νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει, καθώς το Σαν Μαρίνο είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας που δεν κατάφερε να κερδίσει φέτος, μετά το Μπρνο:

«Μέχρι αυτόν τον αγώνα, η νοοτροπία μου ήταν να προσπαθήσω να παλέψω για τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση, επειδή το πρωτάθλημα είναι μεγάλο.

Δεν θέλω να διαχειριστώ αυτό το αβαντάζ από άλλη θέση, προσπάθησα να το διαχειριστώ από την πλευρά του να παίρνω περισσότερο ρίσκο.

Σήμερα πήρα το ρίσκο, προσπάθησα να ακολουθήσω τον Valentino αλλά εκείνος και ο Lorenzo, ήταν λίγο πιο δυνατοί από εμάς σήμερα (σ.σ. χθες). Προσπάθησα να πιέσω και ήμουν ικανός να τον ακολουθήσω, αλλά τώρα ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξω αυτή τη νοοτροπία.

Οκ το Aragon, ίσως αποτελέσει εξαίρεση καθώς είναι αγώνας στο 'σπίτι' μου. Αλλά σε άλλους αγώνες, θα δοκιμάσω να αλλάξω τη νοοτροπία μου και να πάρω τους πόντους για το πρωτάθλημα» ήταν τα λόγια του Marquez, ο οποίος προετοιμάζεται από τώρα για τον επόμενο αγώνα, αυτόν του Aragon.

Ο Ισπανός αναβάτης διατηρεί ένα προβάδισμα 74 πόντων από τον δεύτερο στην κατάταξη και ομόσταυλό του στην Honda, Dani Pedrosa, με πέντε αγώνες να απομένουν. Οι πόντοι που έχασε την Κυριακή σημαίνουν ότι δεν γίνεται μαθηματικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Aragon, κάτι το οποίο θα ήθελε πολύ, αφού θα αγωνιζόταν μπροστά στο κοινό του.