Την πιο μεγάλη και σίγουρα την πιο ακριβή παραγγελία δέχθηκε η Rolls Royce από Κινέζο επιχειρηματία.

Ο Stephen Hung, ένας φαντεζί επιχειρηματίας και πρώην τραπεζίτης έκανε τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει δεχθεί ποτέ στην ιστορία της η Rolls Royce, αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξοπλίσει το ξενοδοχείο - καζίνο που διατηρεί στο Macau.

Αυτή περιλαμβάνει 30 Rolls Royce Phantom ειδικής παραγγελίας και κατασκευής, με πολλά έξτρα που ανεβάζουν σημαντικά την τιμή του κάθε αυτοκινήτου.

Ενδεικτικά, ένα τέτοιο μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο, έχει βασική τιμή 450.000 ευρώ, αλλά τις περισσότερες φορές σύμφωνα με την ίδια της εταιρείας, οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών εκτοξεύουν την τιμή περίπου στα 650.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη παραγγελία από τον βαθύπλουτο Κινέζο, η Rolls Royce ανακοίνωσε ότι τα δύο από αυτά τα αυτοκίνητα, με μακρύ μεταξόνιο είναι τα πιο ακριβά που έχει κατασκευάσει ποτέ, αφού είναι διακοσμημένα με χρυσό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό τμήμα τους.

Η συμφωνία επικυρώθηκε ανάμεσα στον Stephen Hung και τον πρόεδρο της Rolls Royce, Torsten Muller-Otvos, του οποίο χαμογελάνε ακόμα και τα μουστάκια του (που δεν έχει), με την υπογραφή συμφωνητικού και την καταβολή από την πλευρά του Κινέζου επιχειρηματία, προκαταβολής ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στο 2016.