Η AMG επιβεβαίωσε ότι η κορυφαία Mercedes C-Class θα «φοράει» έναν V8 κινητήρα, πιθανότατα από την AMG GT.

Η κορυφαία έκδοση της C-Class με τα διακριτικά του τμήματος AMG βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και φυσικά δεν έχουν ανακοινωθεί τα χαρακτηριστικά της.

Ωστόσο, μια επίσημη ανακοίνωση από τον Tobias Moers, CEO της AMG, έρχεται να δώσει λίγο φως στην υπόθεση. «ο διάδοχος της C63 AMG θα εφοδιάζεται επίσης με έναν V8 κινητήρα και αυτό το οφείλουμε στους πιστούς φίλους μας».

«Ωστόσο, δεν θα δίνει μόνο έμφαση στις επιδόσεις, αλλά θα προσφέρει και εξαιρετική για την κατηγορία του οικονομία, όπως συμβαίνει με τους νέους twin-turbo κινητήρες μας» είπε, σαν να φωτογράφιζε το νέο twin-turbo κινητήρα των 4,0 λίτρων της AMG GT.

Έτσι, ακόμα και τη βασική έκδοση να χρησιμοποιεί, η απόδοση θα ανέρχεται στους 462 ίππους και τα 600 Nm ροπής, ενώ στην πιο ισχυρή του έκδοση αυτός ο κινητήρας βγάζει 510 ίππους και 650 Nm ροπής.

Αν επιβεβαιωθούν όλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε να αλλάξει και όνομα, αφού από τα 6,2 λίτρα πέφτει στα 4,0 λίτρα και έτσι το πιθανότερο είναι το C63 AMG να γίνει C40 AMG.

Σε κάθε περίπτωση, η αποκάλυψη του μοντέλου είναι πολύ κοντά, αφού θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, εκεί όπου θα μάθουμε και όλες τις λεπτομέρειες για την εκρηκτική έκδοση της C-Class.

TAGS