Ο Φερνάντο Αλόνσο πάντα θέλει να αγωνίζεται για την πρώτη θέση, αλλά στη δεδομένη στιγμή "ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι μακριά σε απόδοση από τη Ferrari", όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Ισπανός.

O Αλόνσο γνωρίζει πολύ καλά ότι ακόμα δεν μπορεί να διεκδικήσει νίκες με τη Ferrrai. Το μονοθέσιο του του είναι σε θέση να τον οδηγήσει σε θέση βάθρου, αλλά όχι να του δώσει την καρό σημαία.

"Είναι ξεκάθαρο ότι πάντα θέλω να μάχομαι για τη νίκη, αλλά αυτή τη στιγμή, ένα μονοθέσιο, αυτό του Φέτελ, είναι εκτός ανταγωνισμού", είπε ο Ισπανός πιλότος της Ferrari, ο οποίος μίλησε στη συνέχεια για τους στόχους της ομάδας του στο Grand Prix της Κίνας:

"Ο στόχος μας σε αυτό το Grand Prix θα είναι όμοιος με αυτόν της Μαλαισίας, αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε το καλύτερο στις κατατακτήριες δοκιμές και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στη Σεπάνγκ, τόσο εγώ όσο και ο Φελίπε τρέχαμε με ρυθμό ικανό να μας ανεβάσει στο βάθρο, ακόμα αν δεν τα καταφέραμε πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει".