Νωρίτερα από το προβλεπόμενο θα γίνει το ντεμπούτο του Μαξ Φερστάπεν στη Formula 1. Το πρώτο Γκραν Πρι του Ολλανδού τινέιτζερ θα είναι τελικά το Ιαπωνικό στις 5 Οκτωβρίου στην πίστα της Σουζούκα.

Ο 16χρονος θα ξεκινούσε κανονικά στις 2 Νοεμβρίου στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ στο Ώστιν του Τέξας, όπου θα έπαιρνε μέρος στις ελεύθερες δοκιμές με την ομάδα της Toro Rosso. O γιος του πρώην πιλότου της Formula 1, Γιος Φερστάπεν, υπέγραψε τον Αύγουστο συμβόλαιο ενός έτους με την Toro Rosso, η οποία ανήκει στη Red Bull και αποτελεί εφαλτήριο για νέους οδηγούς.

Εφόσον λάβει τελικά μέρος στις δοκιμές της Σουζούκα, θα γίνει ο Μαξ Φερστάπεν ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, καθώς θα έχει συμπληρώσει τότε τα 17 χρόνια. Το σημερινό ρεκόρ κατέχει από το 2009 ο Ισπανός Χάιμε Αλγκερσουάρι, που ήταν 19 ετών στο ντεμπούτο του. Όπως ανέφερε ο διευθυντής της ομάδας της Toro Rosso, Φραντς Τοστ, «είναι πλέον στα χέρια της FIA (Παγκόσμιος Σύνδεσμος Αυτοκινήτου), αν θα λάβει την σούπερ λισάνς του, ώστε να τρέξει την Παρασκευή στις πρώτες δοκιμές στη Σουζούκα».