Κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες ενός σκληροπυρηνικού Coupe GT, τις οποίες φέρεται ότι κατέθεσε η Seat στην ευρωπαϊκή υπηρεσία κατοχύρωσης δικαιωμάτων.

Θα κάνει η Seat την έκπληξη στην Έκθεση του Παρισιού, η οποία ξεκινά σε μία εβδομάδα; Η ισπανική μάρκα φέρεται να έχει καταθέσει φωτογραφίες και σκίτσα ενός σπορ Coupe στο ευρωπαϊκό γραφείο Ευρεσιτεχνιών, ώστε να κατοχυρώσει τα σχεδιαστικά της δικαιώματα.

Το Seat GT Concept αποτελεί ένα σκληροπυρηνικό Coupe με σχεδόν ανύπαρκτους προβόλους προβόλους, μακρύ μπροστινό τμήμα, κοντή ουρά και έντονου σχήματος φτερά. Σημείο αναφοράς αποτελεί το παρμπρίζ, που διαιρείται σε δύο τμήματα και συνεχίζει στην οροφή, καταλήγοντας πίσω. Οι πόρτες φαίνεται να έχουν κατασκευαστεί επίσης από γυαλί και οι αεραγωγοί στα πλευρά και στην οροφή παραπέμπουν σε έναν κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα.

Θεωρείται πιθανόν να προέρχεται το ντιζάιν του εντυπωσιακού πρωτότυπου από τον οίκο Giugiaro, που ανήκει πλέον στον όμιλο της Volkswagen, όπως εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια και η ισπανική Seat. Πάντως οι φωτογραφίες αντικρούουν τα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου της Seat, Γιούργκεν Στάκμαν, που είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να δούμε στο κοντινό μέλλον ένα σπορ μοντέλο με τα λογότυπα της μάρκας.