Η Ford ανακοίνωσε τις τιμές με τις οποίες θα πωλείται η νέα Mustang στην Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με αυτές, θα κοστίζει η βασική έκδοση με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 314 ίππων γύρω στις 34.000 ευρώ. Όποιος Ευρωπαίος επιθυμεί τη δυνατότερη Mustang με τον V8 των 418 αλόγων, θα πρέπει να καταθέσει περίπου 39.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένες τιμές ισχύουν για τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου δεν επιβάλλονται εκτός από τον ΦΠΑ άλλοι πρόσθετοι φόροι στα αυτοκίνητα.

Στις υπόλοιπες, ανάμεσα στις οποίες κατέχει δυστυχώς εξέχουσα θέση και η Ελλάδα, θα διαμορφωθούν οι τιμές του αμερικανικού σπορ μοντέλου σε υψηλότερα επίπεδα εξαιτίας της υπερφορολόγησης. Η Mustang διατίθεται για πρώτη φορά στην πενηντάχρονη ιστορία της στην Ευρώπη, γεγονός που έχει προκαλέσει συναγερμό στους φίλους της.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι χρειάστηκε μόλις μισό λεπτό για να πωληθούν και οι 500 Mustang που ήταν διαθέσιμες σε Ευρωπαίους πελάτες τη βραδιά του εφετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταξύ των 500 τυχερών ήταν και δύο πελάτες από την Ελλάδα, οι οποίοι δεν γνώριζαν τότε –όπως και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι- τις τιμές του αυτοκινήτου. Τώρα ξέρουν!