Ένα από τα μοντέλα που αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, είναι το νέο μέλος της οικογένειας MINI.

Η δεύτερη έκδοση αμαξώματος του νέου MINI προσφέρει δύο επιπλέον πόρτες και περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές – μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην 55χρονη ιστορία του, που το συγκεκριμένο μοντέλο εκπροσωπείται σε αυτή την κατηγορία με 5θυρη έκδοση. Με αυτό, η οικογένεια MINI θα απαριθμεί συνολικά οκτώ μέλη.

Το νεότερο λοιπόν, έχει μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 72 mm αυξάνοντας την ευρυχωρία των επιβατών και όχι μόνο. Ο χώρος επιβατών είναι τώρα περίπου 30% μεγαλύτερος από αυτόν του 3θυρου μοντέλου και φτάνει στα 278 lt. Επιπλέον, με την αναδίπλωση της πλάτης των διαιρούμενων (60:40) πίσω καθισμάτων ο χώρος επιβατών μπορεί να φτάσει τα 941 lt.

Λανσάρεται με έξι κινητήρες νέας γενιάς με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους και τεχνολογία MINI TwinPower Turbo που αποδίδουν από 95 έως 192 άλογα, με τις καταναλώσεις να κυμαίνονται από τα 3,5 έως τα 5.9 lt/100 km και τις εκπομπές ρύπων από τα 92 έως τα 136 g/km.