Οι φήμες περί αποχώρησης από τη Ferrari έχουν... φουντώσει για τα καλά τις τελευταίες ημέρες, με τον Φερνάντο Αλόνσο να μιλάει γι' αυτό μετά το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών. Ο Ισπανός τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου στη Σουζούκα πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να είναι πρωταθλητής και να δουλεύει με επαγγελματισμό

«Ακόμη δεν έχω αποφασίσει. Έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου και είμαι σε προνομιακή θέση, γιατί οπουδήποτε και να πάω θα είναι κάτι που θέλω να κάνω τη στιγμή που το θέλω. Έχω κερδίσει το σεβασμό όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε που είμαι στη Ferrari. Οπότε ας κάνουμε λίγο υπομονή και όταν ξεδιαλύνω τις όποιες αμφιβολίες έχω θα σας πω που πρόκειται να πάω.

Όλα είναι ανοιχτά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Όλα πηγαίνουν βάσει σχεδίου, ας περιμένουμε και θα δούμε. Θέλω να είμαι πρωταθλητής, θέλω να δουλεύω με επαγγελματισμό. Θέλω να είμαι χαρούμενος. Θέλω πράγματα που αν τα βάλουμε μαζί πηγαίνουν προς μία κατεύθυνση. Και αυτή η κατεύθυνση κινεί την αγορά, όπως γίνεται τώρα», ήταν τα λόγια του.