Σημαντικά βήματα για το λανσάρισμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων μικρού κυβισμού κάνει η Hyundai, προκειμένου να αποκτήσει τα ίδια «όπλα» με τους κύριους ανταγωνιστές της. Στο σαλόνι του Παρισιού παρουσίασε όχι μόνο τον 3κύλινδρο 1.0 με τα 120 PS αλλά και ένα τετρακύλινδρο σύνολο, χωρητικότητας 1.352 cc.

Πρόκειται για τον 1.4 T-GDI της οικογένειας κινητήρων Kappa. Είναι κατά 14 kg ελαφρύτερος από τον ατμοσφαιρικό 1.4, εμφανίζοντας βάρος 87 kg. Και βέβαια τα οφέλη του δεν περιορίζονται εδώ, αλλά είναι ταυτόχρονα πιο ισχυρός και οικονομικός. Στη γαλλική πρωτεύουσα ο 1.4 Turbo παρουσιάστηκε με το πρωτότυπο i30 CNG, το οποίο καταναλώνει φυσικό αέριο. Με αυτό το καύσιμο αποδίδει 117 PS και 21 kgm ροπής. Την ίδια στιγμή οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 87 g/km, με αποτέλεσμα να πληροί τις προδιαγραφές Euro 6c, που θα τεθούν σε ισχύ το 2017.

Οι Κορεάτες δεν ανακοίνωσαν πάντως ισχύ και κατανάλωση του 1.4 Turbo στο i30 με καύσιμο τη βενζίνη. Με το ίδιο πρωτότυπο η Hyundai παρουσιάζει και το νέο της κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις (7DCT).

TAGS