Η Venturi επαναφέρει τη μόδα τον beach buggy, αλλά με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας επάνω του.

Οι Γάλλοι της Venturi παρουσίασαν στο Παρίσι το America, ένα μοντέλο με πρωτότυπη φιλοσοφία, αλλά που θα βγει στην παραγωγή, σε περιορισμένο αριθμό που δεν θα ξεπερνά τα 25 αυτοκίνητα.

Η τιμή του θα είναι 370.000 ευρώ και όπως γίνεται ξεκάθαρο δεν είναι το buggy της δεκαετίας του ’70 που κατασκευάζονταν με χαμηλό κόστος για να οργώνεις τις παραλίες κάνοντας την πλάκα σου.

Θα είναι ένα υβρίδιο σπορ αυτοκινήτου με ενός μοντέλου με μεγάλη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 28 εκατοστά, που θα προσφέρει έντονες συγκινήσεις στο δρόμο.

Το ανοιχτό του αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, carbon, Kevlar και αλουμίνιο, που επιδεικνύουν επίσης μεγάλη αντοχή στη στρέψη. Ωστόσο, το βάρος του αυτοκινήτου φτάνει τα 1.525 κιλά, αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για τον ηλεκτρικό κινητήρα με απόδοση 400 ίππων και 480 Nm ροπής.

Οι επιδόσεις καθηλώνουν τον οδηγό στο κάθισμά του, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,5 δλ., ενώ τα 200 χλμ./ώρα σε 14,0 δλ. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 220 χλμ./ώρα, με την αυτονομία που του προσφέρουν οι μπαταρίες 53 kWh να φτάνει τα 250 χιλιόμετρα. Για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών απαιτούνται μόλις 3,5 ώρες.

Τέλος, όσον αφορά τις διαστάσεις του Venturi America, είναι κοντά σε αυτές ενός μικρομεσαίου μοντέλου, με μήκος 4.125 χιλ., ύψος 1.450 χιλ. και πλάτος που ξεπερνά τα δυο μέτρα (2.060 χιλ.).