Το καθιερωμένο φρεσκάρισμα, στο μέσο της ζωής κάθε μοντέλου, πραγματοποίησε η Toyota στο Prius+.

Το επταθέσιο πολυμορφικό θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, με το υβριδικό του σύστημα – που αποτελείται από τον 1.8 βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ – να πληροί πλέον τις προδιαγραφές ρύπων Euro6. Οι Ιάπωνες δεν ανακοίνωσαν πάντως κάποιες αλλαγές στην ισχύ (136 PS), την κατανάλωση (4,1 lt/100 km) ή τους ρύπους (96 g/km) του Prius+.

Το «πράσινο» οικογενειακό της Toyota αποκτά ανανεωμένο ρύγχος, με νέα μάσκα, προφυλακτήρα, φώτα LED, ενώ στην ουρά του αμαξώματος τα λευκά κρύσταλλα των φωτιστικών σωμάτων έχουν δώσει τη θέση τους σε κόκκινα και στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα υπάρχει διαχύτης. Δύο νέα χρώματα είναι διαθέσιμα για το Prius+, το κερασί και το μαύρο. Οι επεμβάσεις στο εσωτερικό είναι διακριτικές και αφορούν το φινίρισμα στην κεντρική κονσόλα και τις χειρολαβές στις πόρτες.

Στον πίνακα οργάνων (βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό) έχει τοποθετηθεί νέα οθόνη TFT διαγωνίου 4,2 ιντσών, οι ενδείξεις της οποίας ελέγχονται μέσω διακοπτών στο τιμόνι. Το «παρών» στο ανανεωμένο Prius+ δίνει η νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων Toyota Touch. Η οθόνη των 6,1 ιντσών διαθέτει περισσότερα χρώματα και ανάλυση 800×480, για βελτιωμένη απεικόνιση. Το Toyota Touch περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας και τεχνολογία MirrorLink που επιτρέπει τη σύνδεση και το χειρισμό των λειτουργιών smartphone.

Ο εξοπλισμός του Prius+ περιλαμβάνει και το Intelligent Park Assist, που ανιχνεύει ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και αναλαμβάνει τις μανούβρες του τιμονιού. Ο οδηγός χειρίζεται το φρένο και το γκάζι. Το Pre-Crash Safety επιβραδύνει το αυτοκίνητο σε περίπτωση κινδύνου και περιορίζει την ταχύτητα έως 60 km/h.

TAGS