Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Ρομπέρτο Φέντελι, πηγαίνει στη BMW, πιθανόν για να αναλάβει την εξέλιξη ενός super car με λανσάρισμα το 2016.

Η BMW ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην τεχνικού διευθυντή της Ferrari, Ρομπέρτο Φέντελι, από τον Νοέμβριο του 2014. Ο Ιταλός εγκατέλειψε τη Scuderia μετά από 26 χρόνια, καθώς είχε ξεκινήσει την καριέρα του εκεί το 1988. Ο Φέντελι ήταν από το 2007 υπεύθυνος εξέλιξης όλων των μοντέλων παραγωγής της Ferrari, μεταξύ των οποίων και η LaFerrari με υβριδική τεχνολογία 963 ίππων.

Το κλαδικό φύλλο «Automobilwoche» εικάζει, ότι ο Φέντελι πιθανόν να αναλάβει υψηλό πόστο στον θυγατρικό οίκο βελτιώσεων ‘’Μ’’ της BMW και να ασχοληθεί με την εξέλιξη ενός super car με λανσάρισμα το 2016. Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι να πάει στη Rolls-Royce, η οποία ανήκει επίσης στον γερμανικό όμιλο.

Γενικότερα παρατηρείται μία κινητικότητα, όσον αφορά στις μετακινήσεις κορυφαίων στελεχών προς την BMW M, πιθανόν στο πλαίσιο μίας συνολικής αναβάθμισης. Μόλις τον Σεπτέμβριο είχε ανακοινωθεί, ότι τη διεύθυνση του γνωστού βελτιωτικού οίκου θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου 2015 ο πρώην μάνατζερ της Audi, Φραντσίσκους βαν Μέελ.

TAGS