Η Tesla παρουσίασε το P85D όπου την διαφορά κάνει το γράμμα “D” που σηματοδοτεί την ύπαρξη ενός επιπλέον ηλεκτροκινητήρα.

Η Tesla Motors παρουσίασε μια νέα έκδοση του γνωστού ηλεκτροκίνητου σεντάν Model S η οποία αποδίδει 700 PS! Η νέα έκδοση βασίζεται στην P85 αλλά με την προσθήκη ενός επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα η ισχύς φτάνει στα επίπεδα ενός supercar με το 0-96 km/h να πετυχαίνεται σε μόλις 3,2 sec! Όσο για την τελική, αυτή φτάνει στην εντυπωσιακή, για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τιμή των 250 km/h.

Με δύο ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα η νέα έκδοση του Tesla Model S είναι τετρακίνητη και στην έκδοση με την μπαταρία των 85 kWh η αυτονομία φτάνει την εξαιρετική τιμή των 440 km. Η εν λόγω έκδοση στις ΗΠΑ κοστίζει από περίπου 89.000 δολάρια ενώ υπάρχει και φτηνότερη έκδοση με μικρότερη μπαταρία στα 60 kWh με περίπου 75.000 δολάρια.

Μαζί με τη νέα έκδοση Model S, ο Elon Musk, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, ανέφερε για ένα πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης με το πρώτο μοντέλο τέτοιας τεχνολογίας να είναι διαθέσιμο τέλος της δεκαετίας.