Η Audi εξέλιξε το RS7 piloted driving, ένα μοντέλο που κινείται με απόλυτη ασφάλεια σε γρήγορους ρυθμούς σε πίστες αγώνων, αν και η θέση του οδηγού είναι κενή!

Ένα ιδιαίτερο…ορεκτικό θα απολαύσουν στις 19 Οκτωβρίου οι θεατές του τελευταίου αγώνα του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού DTM στην πίστα του Χόκενχαϊμ. Εκεί θα παρουσιάσει η Audi επίσημα πριν το φινάλε του DTM το RS7 piloted driving concept και εννοείται, ότι η επιλογή της δεν έγινε τυχαία.

Το πειραματικό μοντέλο έχει εφοδιαστεί με τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης του οδηγού και σχεδιάζεται να κινηθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αν και δεν θα κάθεται κανένας στο τιμόνι του. Για να μένει όμως σταθερά στην πορεία του αξιοποιεί σήματα του GPS, που μεταδίδονται ασύρματα στο αυτοκίνητο και το κατευθύνουν με ακρίβεια εκατοστών. Τα σήματα του GPS συγκρίνονται ταυτόχρονα με τρισδιάστατες εικόνες από τις κάμερες του αυτοκινήτου, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο λάθους.

Η Audi εκτιμά μετά τις δοκιμές που έχει πραγματοποιήσει, ότι το RS7 piloted driving θα κάνει τον γύρο της πίστας του Χόκενχαϊμ σε περίπου δύο λεπτά και δέκα δευτερόλεπτα. Επίσης υπολογίζει, ότι η ανώτατη ταχύτητα που θα αναπτύξει το αυτόνομο μοντέλο της στο Χόκενχαϊμρινγκ, θα αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα. Σε αυτοκινητόδρομο θα μπορούσε να πιάσει το πρωτότυπο RS7 έως και 350 χλμ./ώρα, πάντα χωρίς οδηγό!

TAGS