Αυτό είναι το εντυπωσιακό εσωτερικό της McLaren P1 GTR με το τιμόνι από μονοθέσιο της Formula1.

Εντυπωσιακή σε εμφάνιση και προδιαγραφές, η McLaren P1 GTR σε προϊδεάζει για αυτό που θα δεις στο εσωτερικό της. Ένα σκληροπυρηνικό αγωνιστικό γυμνό από κάθε είδους πολυτέλεια -εκτός από το κλιματιστικό- με χρήση ελαφρών υλικών για να μειωθεί το βάρος και κορυφαία σε στήριξη και ασφάλεια καθίσματα μπάκετ.

Αυτά λίγο πολύ τα περιμέναμε, αλλά το τιμόνι από την MP4-23, το μονοθέσιο της εταιρείας που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Formula1 το 2008 δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα το δούμε εκεί.

Η επιλογή της τοποθέτησης του έγινε με γνώμονα την εργονομία και την ευκολία στη χρήση από τον οδηγό. Από εκεί ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκίνητο και γίνονται οι ρυθμίσεις όσον αφορά την απόδοση του κινητήρα, την ανάρτηση και την αεροδυναμική.

Μαζί με το εσωτερικό έγινε και η αποκάλυψη του αμαξώματος, χωρίς καθόλου καμουφλάζ, βαμμένη σε μαύρο carbon. Οι δοκιμές της αγωνιστικής P1 GTR βρίσκονται σε εξέλιξη, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Μπαχρέιν.

Η αγωνιστική McLaren P1 GTR «φοράει» τον V8 twin-turbo των 3,8 λίτρων κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και για την περίσταση αποδίδει 84 επιπλέον ίππους από το εργοστασιακό μοντέλο δρόμου, φτάνοντας έτσι τους 1.000 ίππους.