Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από την 23η μέρα του Οκτωβρίου του 2011 όπου κι ο Marco Simoncelli σταμάτησε να αναπνέει στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισιάς, στη στροφή 11.

Ο Ιταλός αναβάτης, στην εκκίνηση του 17ου Grand Prix της χρονιάς, λίγο πριν φύγει η χρονιά, πατούσε γκάζι αλλά αυτή τη φορά όχι για να περάσει γρήγορα την γραμμή εκκίνησης/τερματισμού. Πατούσε γκάζι για να φύγει μακριά μας.

Μια άτυχη στιγμή, και αφού έχασε τον έλεγχο του μπροστινού μέρους της San Carlo Honda Gresini, έπεσε στο έδαφος με το κράνος του να έχει πεταχτεί αρκετά μέτρα μακριά του.

Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε εσπευσμένα απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σήμερα τρία χρόνια αργότερα, ο Marc Marquez οδηγάει τη μοτοσικλέτα που προοριζόταν γι' εκείνον από τη Repsol Honda. Ο πατέρας του Paolo, μάλιστα είπε ότι ο Ισπανός του θυμίζει τον γιο του.

Ο ίδιος πως συνεχίζει τη ζωή του μαζί με τη σύζυγό του Rosella, δουλεύουν στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του γιου τους με σκοπό να μοιράσουν όσο το δυνατόν πιο πολύ γίνεται χαμόγελο σε άπορα παιδιά.

Η σύντροφός του Kate, ακόμη και σήμερα κοιμάται στο σπίτι των γονιών του. Δεν χρειάζεται να έρθει η μέρα που σκοτώθηκε για να τον θυμηθεί, όπως λέει η ίδια.

Στη μικρή πλατεία του Κοριάνο, εκεί απ' όπου κατάγεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, όπως και στα γενέθλιά του (20/1) αρκετοί κάτοικοι της περιοχής πηγαίνουν εκεί για να τον τιμήσουν, στο άγαλμά του.