Η κορεατική εταιρία θα επιδιώξει να ενισχύσει το σπορ προφίλ της με το λανσάρισμα ενός νέου τετράθυρου μοντέλου με GT χαρακτήρα.

Στο παρασκήνιο της έκθεσης του σαλονιού οι ιθύνοντες της Kia παραδέχτηκαν πως θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το σπορ προφίλ της εταιρίας ώστε να αυξηθεί η απόσταση από την συγγενή Hyundai (αν και η τελευταία είναι αυτή που έχει κουπέ σαν το Veloster ενώ συμμετέχει και στο WRC). Έτσι, η Kia θα προσεγγίσει το σπορ στοιχείο με ένα πιο εκλεπτυσμένο στιλ και μέσω ενός high-end μοντέλου με GT χαρακτήρα και τέσσερις πόρτες (όπως είχε προλογίσει το GT Concept του 2011).

Πέρα από το μεγάλο τετράθυρο που θα εξοπλίζεται με τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους εξακύλινδρους κινητήρες του κορεατικού ομίλου, η Kia σχεδιάζει και την εισαγωγή ενός φτηνού και οικονομικού κουπέ μοντέλου με τούρμπο τετρακύλινδρα μοτέρ, που θα βασιστεί στο GT4 Stinger (ένα πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στο Ντιτρόιτ).

“Ιδανικά η Kia θα μπορούσε να έχει στην γκάμα της και ένα πισωκίνητο μοντέλο που θα αντιμετώπιζε το Mazda MX-5″, δηλώνει στο βρετανικό Autocar ο Paul Philpott, διευθυντής της Kia UK. Κάτι που φυσικά θα ήθελε σχεδόν κάθε εταιρία…

TAGS