Το Audi S1 αποτελεί έναν πραγματικό πύραυλο τσέπης που παρότι μικρός στο δέμας, προσφέρει απλόχερα 231 PS. Αριθμός που αναμένεται να αποτελέσει “ταβάνι” για το μοντέλο της γερμανικής μάρκας.

Όπως όλα δείχνουν, η μάρκα από το Ίγκολσταντ δεν σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμα ισχυρότερη έκδοση, δεν θα δούμε λοιπόν RS1. Την απάντηση δίνει στο βρετανικό περιοδικό Top Gear ο τεχνικός διευθυντής της Quattro GmbH, Stephan Reil.

«Μου αρέσει πολύ το S1, είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Για να πάμε στο επόμενο σκαλοπάτι, με ένα RS1, θα έπρεπε να αυξηθεί τόσο η ιπποδύναμη που το RS1 θα βρισκόταν πλέον πολύ κοντά στο S3. Ποτέ μη λες ποτέ αλλά δυστυχώς μία τέτοια επιλογή δεν θα ήταν ρεαλιστική – για οικονομικούς κυρίως λόγους. Όσο μικρότερο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο μικρότερο είναι το έσοδο που καρπώνεται ένας κατασκευαστής. Πρέπει λοιπόν να θεωρεί εξασφαλισμένο μεγάλο αριθμό πωλήσεων για να το τολμήσει», είπε ο Reil.

Είναι απλά μαθηματικά λοιπόν καθώς παρότι ένα RS1 με περίπου 300 PS θα προσέφερε άφθονο συναίσθημα, θα αποτελούσε κακή εμπορική πολιτική για την Audi αφού θα «στερούσε» 

TAGS