Η Audi ετοιμάζει αποκλειστικά για την αμερικανική αγορά το R8 στη συλλεκτική έκδοση Competition, η οποία αποδίδει 570 ίππους και πιάνει τα 320 χλμ./ώρα τελική!

Κανένα αυτοκίνητο δεν είναι αρκετά δυνατό για την αμερικανική αγορά, που αρέσκεται στις υπερβολές. Άλλο που δεν θέλει και η Audi, η οποία ετοιμάζεται να στείλει στις ΗΠΑ εξήντα R8 καυτών προδιαγραφών. 

Και όταν λέμε καυτών, το εννοούμε, αφού καθένα από τα εξήντα Audi R8 Competition θα εφοδιάζεται με V10 κινητήρα 5,2 λίτρων και 570 ίππους ισχύ. Στάνταρ θα είναι και το αυτόματο σαζμάν τύπου διπλού συμπλέκτη με επτά ταχύτητες, ενώ η μέγιστη ροπή στρέψης αγγίζει τα 540 Nm. 

Χάρη σε αυτή την…προίκα, επιταχύνει το πιο καυτό R8 παραγωγής από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,4’’ και πιάνει τα 320 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Οι οπτικές ιδιαιτερότητες εντοπίζονται στις μαύρες ζάντες, στην σπορ εξάτμιση, στην σταθερή αεροτομή και στις επενδύσεις από ανθρακονήματα διαφόρων μερών του αμαξώματος, των καθρεπτών και του κινητήρα. 

Ξεχωρίζουν επίσης οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, ενώ στο εσωτερικό προβλέπονται επίσης επενδύσεις από ανθρακονήματα και μία πλακέτα με τον συλλεκτικό αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου. 

Το εκρηκτικό Audi R8 θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση του Λος Άντζελες, μπορεί να παραγγελθεί από τις αρχές Νοεμβρίου και οι παραδόσεις του στους λίγους και προνομιούχους αγοραστές θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2015 σε άγνωστες προς το παρόν τιμές!

TAGS