Θα είναι έτσι το μέλλον της αυτοκίνησης; Αυτή η BMW δεν χρειάζεται οδηγό, καθώς τη δουλειά του έχουν αναλάβει αισθητήρες, ενώ στρίβει και με τους τέσσερις τροχούς.

H ΒMW δίνει προτεραιότητα στην οδηγική ευχαρίστηση. Ωστόσο κάποιο πειραματικό μοντέλο της πηγαίνει κόντρα στην οδηγοκεντρική φιλοσοφία της βαυαρικής μάρκας, αφού ο οδηγός του μπορεί να καθίσει όπου…γουστάρει. Και αυτό, καθώς τη δουλειά του πιλότου έχουν αναλάβει ειδικοί αισθητήρες!

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται και με άλλες καινοτομίες. Όπως είναι για παράδειγμα η δυνατότητα περιστροφής και των τεσσάρων τροχών, ώστε να περνά το αεροδυναμικό αμάξωμα με ύψος μόλις 1,25 μ. ακόμη και από τις πιο κλειστές φουρκέτες. Να προσθέσουμε επίσης ότι το τετραθέσιο μοντέλο χρησιμοποιεί ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου για την κίνησή του.

Το φουτουριστικό όχημα ‘’ConnectedDynamics’’ αποτελεί τη διπλωματική εργασία του σπουδαστή σχεδίου Λούκας Χάαγκ, τον οποίο υποστήριξε το τμήμα σχεδιασμού της ίδιας της BMW. Γιαυτό επιτρέπεται να ονομάζεται BMW, αλλά και να φέρει το λογότυπο της μάρκας. Ίσως μάλιστα να πήραν και οι επαγγελματίες ντιζάινερ της BMW κάποιες ιδέες από τον 26χρονο σπουδαστή.

Πάντως δεν πρόκειται απλά για μία άσκηση επί χάρτου, καθώς η BMW δημιούργησε με βάση τα σχέδια ένα μοντέλο από πηλό σε κλίμακα ένα προς τέσσερα. Μάλιστα το σχήμα της BMW ConnectedDynamics τελειοποιήθηκε στην εργοστασιακή αεροδυναμική σήραγγα της μάρκας με έδρα το Μόναχο!