Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild αναφέρει, ότι το συμβόλαιο του Αλόνσο με τη Ferrari ισχύει τελικά μέχρι το 2016, καθώς η διαδικασία για το πρόωρο σπάσιμό του δεν έγινε νομότυπα. Γι' αυτό και ο Ισπανός τρενάρει την αποχώρησή του από τη Ferrari και ζητά σύμφωνα με την εφημερίδα 50 εκατ. δολάρια, για να αδειάσει τη θέση του.

Φαίνεται μάλιστα, ότι διασκεδάζει με τα διάφορα σενάρια για το μέλλον του, αφού όπως είπε «δεν θα υπάρξει πλέον καμία έκπληξη, καθώς τις προηγούμενες πέντε εβδομάδες κυκλοφόρησαν τόσες πολλές φήμες, ώστε να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πιθανοτήτων».

Τόνισε επίσης για μια ακόμη φορά, ότι θα κάνει το καλύτερο για τον ίδιο και για τη Ferrari, ενώ αναφέρθηκε και στην παλαιότερη αποκάλυψη του Λούκα ντι Μοντετζέμολο, ότι θα φύγει οπωσδήποτε από τη Ferrari. «Ο Λούκα είχε πει μεν κάτι, κοίταζα όμως κάθε μέρα την ιστοσελίδα της Ferrari και εκεί δεν έχει γραφτεί τίποτα», δήλωσε ο 33χρονος Ισπανός χαμογελώντας χαρακτηριστικά.

Όσο καθυστερεί η αποχώρηση του Αλόνσο από τη Ferrari, αναβάλλεται και η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του Φέτελ στην κόκκινη ομάδα. Ο Γερμανός εμφανίστηκε εκνευρισμένος από την καθυστέρηση λίγο πριν το Γκραν Πρι των ΗΠΑ.

«Ελπίζω, ότι θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι το συντομότερο δυνατόν. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται, γιαυτό θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα. Θα χαρώ, όταν θα έρθει αυτή η στιγμή και θα κλείσει το θέμα», συμπλήρωσε ο Γερμανός τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.