Τις νέες εκδόσεις της F-Type ενόψει της νέας χρονιάς, παρουσίασε στο Λος Άντζελες η Jaguar.

Σημαντικότερο νέο, η προσθήκη τετρακίνησης (AWD) τόσο στην Coupe όσο και στην Convertible.Παράλληλα προστίθεται μηχανικό κιβώτιο, όπως και έκδοση R για το ανοικτό μοντέλο. Έτσι, η F-Type προσφέρεται πλέον σε 14 διαφορετικές παραλλαγές, με τις πωλήσεις να αρχίζουν την άνοιξη.

Εφοδιασμένη με τον υπερτροφοδοτούμενο 5λιτρο V8 των 550 PS και 69,3 kgm ροπής, η F-Type AWD επιταχύνει από στάση στα 96 km/h εντός 3,9 sec (τόσο το coupe όσο και το ανοικτό μοντέλο). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h. Για να διαφέρουν αισθητικά – έστω στα μάτια των παρατηρητικών – οι τετρακίνητες F-Type φέρουν πιο ογκώδες καπό με διαφορετικούς αεραγωγούς.

Οι πιο… γήινες εκδόσεις, F-Type και F-Type S (με V6 που έχει μέγιστη ισχύ 340 και 380 PS, αντίστοιχα) θα διατίθενται πλέον προαιρετικά και με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (και κίνηση στους πίσω τροχούς). Το σύστημα 4×4 προσφέρεται και στην F-Type S, είτε την Coupe είτε την Convertible. Παράλληλα, το νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης συμβάλλει στον περιορισμό της εκπομπής ρύπων κατά 4 g/km.

TAGS