Αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής χαρακτηρίζουν κάθε αυτοκίνητο της Toyota, όμως αν κάτι απουσιάζει από την γκάμα της ιαπωνικής μάρκας είναι οι sport εκδόσεις.

Ειδικά στις κατηγορίες τωνYaris και Auris, όπου οι ανταγωνιστές (από Γαλλία και Γερμανία πρωτίστως) προσφέρουν καυτά μοντέλα. Το ερώτημα είναι αν στην Toyota θα πάρουν το ρίσκο για μία ανάλογη κίνηση.

Θυμάστε το Yaris TS, με 1.8 απόδοσης 130 PS, που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού του 2006; Δεν εξελίχτηκε σε εμπορική επιτυχία για την Toyota, η οποία έδωσε έμφαση έκτοτε στις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της. Το Auris στις φωτογραφίες ονομάζεται Corolla RZ και είναι μία ειδική έκδοση για την Αυστραλία, με έμφαση στη sport εμφάνιση. Δεν φέρει αλλαγές στον κινητήρα (τον 1.8 με τα 140 PS), αλλά 16άρες μαύρες ζάντες αλουμινίου, ίδιας απόχρωσης λεπτομέρειες στο αμάξωμα και αυτοκόλλητα στο πλάι και την πέμπτη πόρτα.

Για να έχει μία ανάλογη έκδοση πιθανότητες να γίνει δημοφιλής στην Ευρώπη, θα πρέπει να φέρει turbo κινητήρα, επεμβάσεις στην ανάρτηση, το κιβώτιο, το σύστημα διεύθυνσης, όπως επίσης sport εξάτμιση κ.α. Το μέλλον θα δείξει αν στο πλαίσιο της ανταλλαγής κινητήρων ανάμεσα σε BMW και Toyota οι Βαυαροί θα δώσουν στους Ιάπωνες ένα ισχυρό 4κύλινδρο σύνολο.

TAGS