Μία πολύ ιδιαίτερη έκθεση διοργανώνει το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα. 

Πρόκειται για την έκθεση «100 χρόνια Μaserati», η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου 2015 και θα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα μοντέλα δρόμου της ιταλικής μάρκας, που έχουν κυκλοφορήσει από το 1957 και μετά. Στο μουσείο εκτίθενται ήδη εννέα παλαιότερες Maserati.

Η εταιρεία με σήμα την τρίαινα ιδρύθηκε το 1914 από τους έξι αδελφούς Maserati και ήταν αρχικά ένα συνεργείο αγωνιστικών αυτοκινήτων στη Μπολόνια της Ιταλίας. Το 1926 κατασκεύασαν τα αδέλφια το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο με το όνομά τους, το Maserati Tipo 26, το οποίο διακρίθηκε στους αγώνες, ενώ εκτός από αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν στην αγορά και μπουζί από την ίδια εταιρεία.

Το 1937 πουλήθηκε η Maserati στον ιταλό βιομήχανο Αντόλφο Όρσι, που μετέφερε την έδρα της στη Μόντενα, ενώ το 1957 λανσαρίστηκε η 3500 GT, το πρώτο μοντέλο δρόμου με το σηματάκι της μάρκας. Από τότε και μέχρι σήμερα έγινε η Maserati συνώνυμο των σπορ αυτοκινήτων με ιδιαίτερο στυλ και χαρακτήρα, ενώ στη γκάμα της περιλαμβάνεται με την Quattroporte και ένα τετράθυρο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.