Ένας νέος κύκλος δοκιμών, με πολύ δουλειά για τον Euro NCAP ολοκληρώθηκε και περιελάμβανε 11 αυτοκίνητα. Τα αποτελέσματα ήταν μικτά, με έξι από τα μοντέλα να παίρνουν τα πολυπόθητα 5 αστέρια, τέσσερα από αυτά να μένουν στα 4 αστέρια και ένα να περιορίζεται στα 3 αστέρια.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, πολύ καλά πήγαν τα μεγάλα αυτοκίνητα, όπως τα νέα Ford Mondeo και VW Passat, αλλά και τα SUV όπως το Land Rover Discovery Sport, το Kia Sorento, το Subaru Outback και η Porsce Macan που έκανε την πρεμιέρα της στις δοκιμές του Euro NCAP.

Πιο κάτω με 4 αστέρια συναντάμε τα supermini και μικρά πόλης, Opel Corsa, Mini Hatchback και τα Smart fortwo και forfour. Το Opel Corsa απέσπασε ένα ξεχωριστό βραβείο για το σύστημα Side Blind Spot Alert, το οποίο ελέγχει τις «τυφλές» γωνίες στο πλάι του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό.

Τελευταίο με τρία αστέρια έμεινε το Dacia Logan MCV, το οποίο επέδειξε αδυναμία τόσο στη μετωπική σύγκρουση, όσο έλλειψη στα βοηθήματα ασφάλειας.

Αναλυτικά τις βαθμολογίες και τα ποσοστά που πήραν τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν, μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί.