Ο Νικόλας Τομπάζης αποχωρεί από τη Ferrari.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας ''La Reppublica'', σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας αρχισχεδιαστής της Scuderia έπεσε θύμα των σαρωτικών αλλαγών που γίνονται στην κόκκινη ομάδα με εντολή του προέδρου της, Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Εκτός από τον 46χρονο Αθηναίο, υπ΄ατμόν είναι και το νούμερο δύο του τιμ των μηχανικών της Ferrari, Βρετανός Πατ Φράι. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Gazzetta dello Sport κατονομάζει ως αντικαταστάτη του Τομπάζη τον Ιταλό Σιμόνε Ρέστα. Ο Ρέστα κατάγεται από την Ίμολα και έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων το μονοθέσιο F138 της Ferrari, με το οποίο συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013. Ο 44χρονος μηχανικός ξεκίνησε την καριέρα στη Formula 1 από τη Minardi και ανήκει στην ομάδα της Ferrari από το 2001.

Μετά την αποχώρηση του Λούκα ντι Μοντετζέμολο από τη θέση του προέδρου τον Οκτώβριο, έχουν φύγει από τη Ferrari οι Στέφανο Ντομενικάλι, Μάρκο Ματιάτσι και ο αρχιμηχανικός Λούκα Μαρμορίνι. Εφόσον αποχωρήσει και ο Τομπάζης, θα μιλάμε πλέον για μία από σαρωτικότερες αλλαγές στην ιστορία των ομάδων της Formula 1.