Δημιουργήθηκε για να αποδώσει τιμή στον κορυφαίο σχεδιαστή και επί χρόνια συνεργάτη της Ferrari, Sergio Pininfarina. Πρόκειται για την Ferrari Sergio, η οποία θα παραχθεί σε μόλις έξι αντίτυπα. Αυτή είναι η τελική της μορφή, έτσι όπως θα κυκλοφορήσει στους δρόμους και είναι λιγότερο φαντεζί από την πρωτότυπη εκδοχή της.

Παρά τις αλλαγές που έχει υποστεί, είναι ξεκάθαρη η ταυτότητά της και οι δεσμοί της με την ανοιχτή εκδοχή της 458. Η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με αυτή εστιάζεται στο εμπρός μέρος. Πιο λεπτός ρύγχος με διαφορετικά φωτιστικά σώματα και μια εισαγωγή αέρα που συνοδεύεται από ένα αεροδυναμικό βοήθημα.

Η διχρωμία στο αμάξωμα, μαζί με τις ειδικής σχεδίασης ζάντες συμπληρώνουν το παζλ των αλλαγών, ενώ το ολοκληρώνουν στο πίσω μέρος το νέο diffuser, με τις δυο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης από πάνω στον προφυλακτήρα και το τρυπητό κάλυμμα του κινητήρα.

Στο εσωτερικό τα πράγματα θυμίζουν περισσότερο 458, με τις αλλαγές που αφορούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να αφορούν τις επενδύσεις από δέρμα και αλκαντάρα με τις κόκκινες ραφές.

Όσον αφορά τον κινητήρα, αυτός είναι ένας V8 4,5 λίτρων με 605 ίππους, που χαρίζει στην Ferrari Sergio επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,0 δλ.

Η παραγωγή όπως αναφέρει το gazzetta.gr θα περιορίζεται σε μόλις έξι μονάδες, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο σπάνια και από τη νέα αγωνιστική Ferrari FXX K των 32 μονάδων και των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η Ferrari Sergio έχει άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο και δεν περιορίζεται στην πίστα όπως η FXX K, με την ομοιότητα να είναι το γεγονός ότι και οι δυο έχουν ήδη ξεπουλήσει.