Η βρετανική φίρμα σκοπεύει στην παραγωγή 20 ειδικών P1 που θα έχουν αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα.

Από το καλοκαίρι υπήρχε η φήμη πως στην McLaren σκέπτονται την παραγωγή ειδικών εκδόσεων P1 με αμάξωμα από ανθρακονήματα. Μόλις πρόσφατα ο ζάμπλουτος συλλέκτης εξωτικών αυτοκινήτων Manny Khoshbin έκανε γνωστό πως θα επισκεφτεί τα κεντρικά της εταιρίας για να βάλει νέα φορεσιά στην λευκή Diamond P1 του.

Η φορεσιά δεν είναι άλλη από το προαιρετικό αμάξωμα από φουλ ανθρακονήματα το οποίο ωστόσο θα είναι διαθέσιμο μόνο για 20 επιλεγμένους πελάτες. Εκ των οποίων τα 7 θα διατεθούν στις ΗΠΑ και τα περισσότερα από τα περισσευούμενα στην Ασία (δηλ. στην Κίνα).

Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν αλλά πληροφορίες μας αναφέρουν πως το κόστος για την αντικατάσταση κυμαίνεται περίπου στα 190.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως κάτι παρόμοιο έχει κάνει και η Pagani για την Huayra με το “κοστούμι” να κοστίζει 112.500 ευρώ. Εδώ, επιτρέψτε μας να πούμε πως μάγκας μπορεί να είναι αυτός που το “φοράει” αλλά περισσότερο ο ράφτης που το “πουλάει”.

TAGS